4 טעויות בבניית אתרי אינטרנט שעשויים להרוס את מאמצי ה SEO שלך

newyork

הרבה אנשים שמקדמים את האתר שלהם עושים את אותן הטעויות השכיחות כאשר הם ממקדים את עיקר המאמצים שלהם בקידום on-page ו off-page, כאשר גוגל שמה יותר דגש על גורמים כגון: שיעורי יציאה מדף הכניסה וביצועי אתר על מנת לדרג את האתר שלכם. זו הסיבה שחשיבה נכונה באפיון האתר והפקת עיצוב מחושב ויעיל החל בבחירת אלמנטים עיצוביים נכונים ועד כתיבה נכונה של הקוד, חשובים מאוד בזמן זה יותר מאי פעם לדירוג האתר.

במאמר זה אני הולך להציג בפנייכם ארבע דוגמאות של טעויות עיצוב קלסיות שעללות להזיק בקידום האתר

דפי נחיתה הנתענים במקביל לעליית האתר

היו זמנים שדפי הפתיחה של האתר היו הדפים המציגים את כל הזעם והחוצפה של האתר. למי שלא מכיר את הנושא מדובר בתהליך שבזמן עליית האתר מוקפצים כל מיני חלונות, עמודים וסוג של דפי נחיתה עם הצעות מכירה שונות שלרוב חוץ מאפקט המכירה המטרה העיקרית היא איסוף מידע על הגולש. לאתרים המשתמשים בטקטיקה זו יכולים לגרום לגוגל לדרג ולתת ציון לאתר שיצור אפקט הרסני בקידום האתר.

במקום לבחור בדרך אגרסיבית ופולשנית אפשר לבחור בדרך של קידום המכירה ואיסוף מידע בתוך דף הפתיחה גם ע"י מודעה שקופצת, אך רק לאחר שהגולשים כבר נמצאים בתוך הדף הראשי וגם זה בצורה מבוקרת.

שימוש מוגזם בטכולוגיית פלאש

בעוד רכיב פלאש יכול להיות נעים מאוד לעין ולהוסיף אלמנט עיצובי מרשים לאתר האינטרנט, הוא מאוד אבל מאוד לא ידידותי למנועי החיפוש מה שגם הוא לא נתמך בטאבלטים וטלפונים חכמים של אפל מה שגורם להצגת הודעות שגיאה לגולשים במכשירים אלו.כיום אפשר לעשות שימוש בהטמעת קוד JQ, CSS שיכול לתת את אותה התוצאה של אלמנט פלאש תוך השפעה אפסית על קידום האתר. השימוש באלמנט פלאש עדיף על הטמעת קוד אך ורק כאשר הטמעת הקוד משפיעה משמעותית על משקל הדף לעומת השימוש בפלאש. מי שרוצה עדיין להשתמש בטכנולוגייה זו עדיף שימנע בכל מצב מלהשתמש בו עבור אלמנטים חשובים כגון ניווט או תוכן.

שימוש שגוי בתמונות

אתר אינטרנט ללא תמונות ואלמנטים גרפיים הוא ללא ספק אתר משעמם. אז מה למען השם יש לגוגל נגד תמונות באתר.
אז זהו שלגוגל אין שום בעיה הנוגעת לתמונות אלה אם לא הטמעתם אותם כראוי בתוך האתר.

אז על מה צריך להקפיד בשימוש נכון בתמונות באתר.

רוב האתרים כיום מציגים בדף הפתיחה של האתר סליידר (תמונות מתחלפות) גדול המדמה שלט חוצות המציג מסרים שיווקיים. שימוש בתמונות בגדלים כאלה וכולים להשפיע לרעה על משקל הדף ובכל על זמן הטעינה שלו שמשפיעה מאוד על דרוג האתר.

אז מה עושים? על מנת שנוכל להשתמוש בקבצים גרפיים גדולים אנו צריכים לעשות אופטימיזציה לכל קובץ ולהוריד במשקלו כמה שאפשר מבלי לפגוע באיכות התמונה. בתהליך האופטימיזציה, תמונה סטנדרטית יכולה להוריד בין 25%-30% ממשקלה תכפילו בחמישה תמונות תקבלו הבדל משמעותי במשקל הדף.

עוד טעות נפוצה בשימוש בתמונות היא שימוש בתמונות בניווט באתר למרות שיש אפשרות של הכנסת טקסט המתאר את מהות התמונה או במקרה זה את הטקסט הלחיץ, עדיין קשה לגוגל למיין את התמונות כראוי ע"י מנועי החיפוש. בעבר עיניין העיצוב היה מוגבל מבחינת שימוש בפונטים ויכולות קוד המשפיע על העיצוב. כיום שיש אלפי פונטים מדהימים המותאמים לשימוש באתרי האינטרנט בנוסף ליכולות העיצוב בקוד CSS, אפשר להימנע לחלוטין משימוש באלמט גרפי כניווט או כותרת לטקסט מבלי לפגוע בפן העיצובי.

אם חייבים להשתמש בתמונה במקום טקסט כמו בניווט או כותרת הדף יש לדאוג להכניס לקוד התמונה את הטקסט האמור בתגית ה ALT ואם בקישור אז להכניס את הטקסט גם בתגית ה TITLE של הקישור, בשימוש בניווט יש לשקול להשתמש גם בתמונה וגם בטקסט לדוגמא, תמונה אם טקסט מתחת. יש לתת את הדעה גם על האפקט הרספונסיבי ולדאוג שהתמונות יתכווצו ויותאמו לצפייה במכשירים שונים, טלפונים חכמים, טאבלט ומחשב שולחני.

שימוש בניווט לא תקין

לאנשים רבים יש נטייה להזניח את המחשבה והתכנון של הניווט בעת בניית אתר האינטרנט. ניווט טוב הוא אחד ההבטים החשובים ביותר בבניית אתר אינטרנט. לא זה בלבד, הרובוטים של גוגל עלולים להתקשות בסריקה של אתר אינטרנט אם ניווט לקוי. ניווט לקוי יכול להתבטא בין אם יש שגיאות בליחצה על קישור או קושי בלהגיע למידע באתר כי הוא מוסתר בתוך הרבה תתי תפריט וקטגוריות, ומבנה איררכי מסובך. אם אתה לא מבין את העקרונות של ניווט תיקני וטוב, תמיד אפשר להעזר בצד שלישי, חברת שיווק דיגיטלי או איש מהתחום שיגלוש באתרך כמשתמש ויידווח לך על הקושי שהוא נתקל בו בחוויית הגלישה באתר. לפעמים כמה שינויים שנראים קטנים ולא משמעותיים יכולים להשפיע על תוצאות קידום אתר האינטרנט שלך.

לסיכום

גוגל שמה יותר ויותר דגש על חוויית המשתמש ועל ביצועים גבוהים. אתר אינטרנט בתוכנן ונבנה כהלכה בטוח ייצבור יותר נקודות חיוביות בגוגל ויקודם יותר טוב. ולא לשכוח להימנע מהכבדה של פלאש ותמונות אם אפשרי להחליפן בקוד עיצובי CSS. להקפיד לשמור על ניווט נקי משגיאות תקני וטוב. להמנע מאלמנטים פולשניים באתר. והכי חשוב אם משתמשים באלמנטים של תמונות פלאשים וחלונות, לעשות הכל במידה ובצורה תיקנית.